fbpx

Helppo hyvän mielen tuova mielikuvaharjoitus

Koira on todistetusti ihmisen paras ystävä

Olen kiitollinen juuri tällä hetkellä siitä, että kolme ihanaa karvakuonoa kuuluvat perheeseemme ja jokaiseen päivääni.

Näiden ihanien luontokappaleiden avulla on helppo vaihtaa omaa tunnetilaa. Parhaiten se toimii, kun koirat ovat livenä luonasi, mutta se onnistuu myös katsomalla kuvaa ja miettimällä harjoituksen tilannetta.

Koira on todistetusti ihmisen paras ystävä ja meille niitä on siunaantunut peräti 3 yksilöä, ihania labbiksia.

Kukaan koiristamme ei ole toistensa pentu, vaan kaikki ovat eri pentueista – kaksi tosin samasta Kennelistä.

Alun perin meikäläisellä kyllä oli tavoitteena teettää pennut omalla koiralla ja jättää yksi pentu itselle, mutta toisin kävi.

Tosin nyt kun tarkemmin miettii asiaa, niin näin on hyvä. Omista pennuista luopuminen olisi ollut meikäläiselle aivan liikaa, joten meillä olisikin kenties ollut sitten jopa 10 koiraa. Siihen ehkä parempi puoliskoni olisi voinut antaa eriävän mielipiteensä.

Labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu. Eikä ihme – tämä on nimittäin aivan ihana rotu.

Voin toki olla tässä hivenen puolueellinen, mutta annettakoon se minulle anteeksi. Labbis ei ole nimittäin ainoa koirarotu, joka meillä on ollut. Jos et vielä huomannut, niin kerrottakoon vielä, että olen koiraihminen:)

Nuoruudessa kotoamme löytyi 3 beaglea. Se joukkue koostui emosta ja kahdesta omasta pennusta. Myöhemmin aikuisena meillä oli kultainen noutaja ja nyt labbikset, mustat kaunottaremme😉

Koiran on todettu parantavan omistajansa elämää ja terveyttä. Koira helpottaa stressiä ja saa hyvälle tuulelle.

Ja voin allekirjoittaa tämän täysin. Kun näitä karvapörriäisiä silittää ja rapsuttaa, niin oikein tuntee, kun olo rauhoittuu ja mieli lepää.

Koiran on todettu helpottavan myös univaikeuksia. No, en oikein tiedä, miten tuon nyt ottaa. Kyllä on ihana ja turvallinen nukahtaa lämmin koira kainalossa, mutta miten on jos kaikki kolme haluavat tulla nukkumaan viereemme. Voit vain kuvitella, että ne haluavat ja voin vain todeta, että ahdasta tulee:)

Koira lievittää myös pahaa oloa ja surua.

Meilläkin tassuterapia on ollut monesti tarpeen. Tassuterapia on ollut minulle parasta terapiaa omaan surutyöhöni. Näiden tyttöjen turkkeihin on nimittäin vuodatettu kyyneleitä.

Puhutaan paljon palautteen antamisen ja saamisen taidosta. Toisin kuin ihmisiltä, koiralta saatava palaute on aina positiivinen.

Kuka on aina ovella vastassa häntä heiluen, kun tulet kotiin? Vaikka käväiset vain viemässä roskat.

Kuka iloitsee nähdessäsi sinut aamulla, heti kun avaat silmäsi, joka ikinen aamu?

Kuka katsoo Sinua aina lämpimin, luottavaisin silmin?

Ja meillä kaikki tämä ilo ja rakkaus on triplana😊ja toimii muuten kumpaankin suuntaan:)

Jos Sinulla ei ole lemmikkiä, niin voit aina ajatuksissasi palata paikkaan tai aikaan, jossa sinulla oli hyvä fiilis, rentoutunut ja onnellinen olo.

Ajattele tuota hetkeä – muistele tunnetta, mahdollisia tuoksuja, ääniä ja koe tuo tunne uudelleen. Voit tehdä tämän silloin, kun mieli on maassa tai milloin haluat. Näin saat helposti hyvän olon.

Mielelläni annan sinulle yhden mielikuvaharjoitusvinkin:

Kuvittele mielessäsi näitä kolmea karvapörriäistä.
Kuvittele miltä näyttää tilanne, kun kaikki kolme saavat yhtä aikaa käsittämättömän hellyyskohtauksen ja haluavat tulla syliin yhtä aikaa.

Kuvittele mielessäsi yhteensä 95 kilon verran karvapörriäisiä sylissä.
Tai sitä miten päin sitten siinä tilanteessa sitten ollaankaan.

Tuota mielikuvaa ei voi miettiä mieli maassa, eihän?

Rakkaudella💚
Virpi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.